top of page
OMGEVING

Omgeving

kaart 2.jpg

Onze casa is gelegen in het dorpje Alvorninha, een deelgemeente van Caldas da Rainha. Het ligt centraal aan de Zilverkust, tussen Lissabon en Porto. 

 

De hoeveelheid en de kwaliteit van de bezienswaardigheden samen met het zachte klimaat maakt van deze streek een geliefde bestemming.

 

Naast de ruime stranden, die op een 20-tal minuten van het huis liggen, en het opzienbarende natuurschoon heb je ook bijzondere musea, historische steden en oude kloosters.

 

Breng zeker ook een bezoek aan het mooie, witte stadje Óbidos. T ijdens een wandeling op de omwalling kan u genieten van schitterende uitzichten op de omgeving.

De wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de wijnroute "Rota do Vinho do Oeste".   Eén van de wijnhuizen op deze route, Quinta do Paço, ligt op slechts een kilometer van het vakantiehuis.

 

Ook de sporters komen hier aan hun trekken: surfen in de buurt van Peniche, golfen, mountain-biken, wandelen en zoveel meer.

 

Wil je gewoon genieten van een dagje strand, dan trek je naar Foz do Arelho aan de lagune van Óbidos of naar de baai van São Martinho do Porto.

 

De boerenmarkten en de (fado-) concerten maken de innemende Portugese cultuur tastbaar.

 

 

 

Unesco erfgoed:

- het klooster van Alcobaça

- het klooster van Batalha

- Sintra

- de tempeliersburcht in Tomar

- de universiteitsstad Coimbra

Natuurschoon:

- spectaculaire druipsteengrotten in het natuurpark 

   Serra d'Aire e Candeeiros

- sporen van dinossaurussen in Bairro

- Berlenga Eilanden

 

20180404_143526.jpg
20160815_143339.jpg
20170401_132910.jpg
20190731_150440.jpg
bottom of page